Metsahind kasvab mühinal

Üks metsamees kurtis hiljaaegu, et need kinnistud, mis mullu olid müügis ning tollase teadmise põhjal ilmselgelt ülehinnatud, võiks praegu pimesi ära osta.

Teadupärast kasutas Metsainvestor Peeter mullu kevadel ära hetke, kui koroonaehamatus lõi korraks võnke kinnisvaraturule ning ostis 1,52 ha suuruse kinnistu 3000 euro eest. Ostetud metsamaa koosnes kahest enam vähem võrdsest eraldisest, millel ühel oli juba tehtud uuendusraie ning teine on harvendusraie ootel.

Kuigi tollel hetkel tundus, et Peeter maksis üle keskmise, siis praegu võib öelda, et tegemist oli tulusa investeeringuga.

Maa-ameti hinnastatistika kohaselt oli Põlvamaal möödunud aastal metsamaa müügitehingute mediaanhind 4772 eurot hektari kohta. Käesoleval aastal on Põlvamaal metsamaa müügitehingute mediaanhind aga juba 5965 eurot hektari kohta ja kõik märgid näitavad, et hind kasvab veel.

Seega võiks arvata, et ka Peetri metsamaa hind on selle tuules kasvanud 20 protsendi võrra. Kui aga lisada, et Peeter on ühele eraldisele rajanud ka kuusenoorendiku, siis on ilmselge, et ka see on kasvatanud kinnistu turuväärtust.

Igatahes väga hea tootlus aasta kohta!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.